Enkele teamleden over TTG

We zijn nu iets langer dan een half jaar samen onderweg op de fiets. Minstens maandelijks komen we samen voor een groepsrit. Voor hen die het lukt kan dat zelfs om de 14 dagen. We rijden telkens uit op zondag. Dan hebben we rustige wegen en, ongelooflijk maar waar, telkens een meestal zonnige dag.

Ondertussen troffen we elkaar al in verschillende regio’s in België… Het Waasland, Pajottenland, Hageland, De Vlaamse Ardennen, Haspengauw, De Hoge Venen en onze laatste tocht bracht ons langs De Kust.
Gestaag namen het aantal kilometers en de hellingen toe… Ondertussen trapten we onze eerste 100 km samen. En dat niet op lichte carbon koersfietsen… neen op reisfietsen (vooral gravelbikes). En telkens zie ik meer en meer reistasjes verschijnen op hun fietsen… Gewicht schrikt hen dus zeker niet meer af. Integendeel, ze trainen er op.
En we doen dat allemaal samen… met vallen en opstaan.

Enfin… Ik laat het hen graag zelf aan jullie vertellen.

Dit deelde Rachel graag met ons. Deelneemster uit Seraing (Liëge). Zij is ervaringsdeskundige of pair-aidante bij En Route Wallonie-Bruxelles

“ J’ai commencé le gravel grâce à #trappentegengrenzen
C est un défi pour moi et au fil des sorties je prends confiance. Je me surprends à faire des choses dont je ne me croyais absolument pas capable tout en m’encouragent mentalement. Moi qui avais l’habitude de me dévaloriser.
Grâce au projet et à vous tous et toutes je déplace mes limites et je grandis
Merci beaucoup! “

Stijn, deelnemer uit Waterland-Oudeman (op de grens met Nederland).
Hij deelde met ons het volgende:

“Trappen tegen grenzen heeft me opnieuw de smaak van te fietsen gegeven, van te genieten om onverharde paadjes te nemen met de wind, de zon en af en toe een bui op m’n snoet. Het doet me ook dromen om ooit zelf een gravelbike aan te schaffen. Met een gravelbike kan je bijna alle terreinen aan, je kan bagage meenemen als je langer op pad wil op je eigen tempo. Wegjes nemen die minder voor de hand liggend zijn Maar fietsen helpt me ook de bagage in mijn persoonlijke rugzak iets lichter te maken.Dikke merci TTG. Een peleton voor het leven”

“Trappen tegen grenzen betekent voor mij samen ons grenzen verleggen waarbij we elkaar ondersteunen, een schouderklopke geven, een luisterend oor, warmte, een groepsgevoel waarbij we niemand achterlaten en zorgen voor elkaar vanzelfsprekend is. Waarbij ik ondervonden heb dat onze kwetsbaarheid ook onze kracht is. “

Toen we Rob (ons teamlid uit Retie in de Kempen) vroegen wat TTG tot nu toe al voor hem heeft betekent, antwoordde hij :
Voor ik TTG kende ging ik al vaak op weg met mijn elektrische fiets, maar dat was dan meer Bourgondisch fietsen … Veel terrasjes en lekkere dessertjes onderweg.
Nu zijn we ruim een half jaar verder met ons team… en mijn rustige leventje onderging een ware metamorfose. Naast het fietsen … ben ik eindelijk gezonder gaan eten waardoor ik heel wat overtollige kilo‘s ben vermagerd.
Ik heb de #gravelbikes mogen ontdekken … investeerde in een andere fiets met aangepaste uitrusting. Ik leerde fietsroutes maken in @komoot … leerde fietsen met gps … enzovoort.
Elke week doe ik nu prachtige fietstochten in de #natuur in Vlaanderen en Nederland. Recent is daar ook nog het kamperen bijgekomen om nog meer te kunnen genieten van de natuur.
Wat misschien wel het belangrijkste is … is dat ik heb mogen ervaren hoe ‘verslavend’ (op een gezonde manier weliswaar) deze manier van fietsen is en eigenlijk manier van leven is.
Vaak kan ik mijn emoties, geluk of verdriet, in de groep de vrije loop laten. Als het allemaal even tegen zit is het zalig om even samen te kunnen ontladen en doortrappen op de fiets. Tegen je grenzen.
Van grenzen gesproken… ook de balans vinden van sporten en rusten is al een uitdaging geweest. Met vallen en rustig weer opstaan.
Het blijft voor mij altijd nog een uitdaging om in groep te zijn… omdat sociaal contact wel eens moeilijk kan zijn voor een gevoelig wezentje als mezelf. Zeker op dit gebied is TTG voor mij een goede manier om bij te leren, te groeien, om mezelf te kunnen zijn, herstellen zoals het bedoeld is…

Voor dit ben ik zo ontzettend dankbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: