Passerend langs EL CAMINO

3 weken geleden is het ondertussen… dat ik en mijn Sugar Bart met open harten werden ontvangen door de Caminars. Een caminar is een passant, compagnon of andere betrokkene bij El Camino.

El Camino is een plek gelegen in Bekegem (niet ver van Brugge) waar mensen samenkomen rond psychosegevoeligheid. Een plek waar open gepraat en gedeeld kan worden met elkaar. Of je nu zelf psychosegevoelig bent of betrokken bij iemand die deze gevoeligheid ervaart… iedereen is welkom om mee in communicatie te gaan.
Maandelijks is er een open kring, er zijn huiselijke zondagen en een jaarlijks verblijfweekend.

Wat heb ik geluk gehad om deze mooie plek te mogen passeren. Ik kan me goed voorstellen dat ik me hier veilig zou hebben gevoeld in mijn zeer angstige periodes. Vanaf het moment dat ik me mee rond het houtvuur plaatste, viel een heerlijke rust over me heen, een ongedwongenheid.
Tijdens de maaltijd samen kwamen we echt tot verbinding… openheid, herkenbaarheid, onbevooroordeeld spreken en toch ook kritisch waar het nodig mag.
Een plek die ik ieder mens met psychosegevoeligheid toewens als de wereld hen overspoeld …Een plek die ik Jozef Chovanec had toegewenst.

Stilaan ontstaan er plekjes als deze … maar ze moeten trappen en duwen … trappen tegen heel wat grenzen… financieel, institutioneel, reglementair, …
Menselijkheid is niet in hokjes te vatten … een menselijke aanpak dus ook niet. Dat vraagt dus heel wat doorzet, moed, flexibiliteit, geduld, …
Ik zie zoveel initiatieven die echt werken en kunnen werken… maar ik zie ook hoe ze allemaal moeten trappen tegen grenzen … Iets waar gevestigde heilige huizen zich misschien toch eens wat vaker over zouden mogen bezinnen. Denk ik dan.

Bedankt Rika voor de ongelooflijk goede zorgen! šŸ™šŸ½šŸ„° Bedankt Stefaan, Dag en de andere caminards voor jullie warme verwelkoming en uitwisseling šŸ€šŸ™šŸ½šŸŒ»

Ga zeker eens een kijkje nemen op de website van El Camino Bekegem.

El Camino streeft naar de werking van een Soteria huis. Een opvangmethode in een gewoon huis, geen instelling. Voor personen die een eerste of herhaaldelijke psychose doormaken. De nadruk in deze opvangmethode ligt op nabijheid, open dialoog en gezinssfeer. Een mooi voorbeeld van een dergelijk Soteriahuis vind je in Nederland. Lees hier alles over Soteriahuis nabij Emergis in Kloetinge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: