Trappen voor ’t leven

Enkele dagen geleden kreeg ik een bijzondere gift in de Trappen-tegen-grenzen-mailbox. Een kennis, B., liet me weten een bedrag te hebben gestort afkomstig van een vriendin van hem, R. 
Samen met een aantal andere vrienden van R., vond B. een geldsom in haar huisje. Haar huisje werd leeggemaakt en opgeruimd. Want R. is er al een tijdje niet meer. 

Ze had besloten uit het leven te stappen. R. zag geen alternatieven meer die haar zouden kunnen helpen in het dragen van wat voor haar ondraagbaar was geworden. 
Alternatieven zijn er steeds, maar zijn vaak niet meer zichtbaar voor iemand die de weg kwijt is in het leven.

Ook ik stond al eens op dat nare kruispunt, maar zag gelukkig net nog de andere pijlen hangen. Omdat ik regelmatig aan enkele mensen waarbij ik me vertrouwd voelde liet horen dat ik de weg kwijt was. Ik kon erover praten en er werd door anderen geluisterd.  Zo vertelden ze me over de verschillende routes die je zou kunnen nemen. En die routes bleven in mijn gedachten hangen…toen ik aankwam bij het kruispunt. Ik zag de pijlen en koos een alternatieve route. 

Van het geld van R. dat in haar huisje werd gevonden, wordt nu al enkele jaren opnieuw een deel aan een goed doel geschonken. Een goed doel dat zij zelf een warm hart zou hebben toe gedragen. Een mooie manier om haar te herdenken. 

Dit jaar werd er door B. en de andere vrienden van R., voor Trappen Tegen Grenzen gekozen. Omdat Trappen Tegen Grenzen (t.v.v. UilenSpiegel vzw) mee een stem geeft aan het psychisch kwetsbaar zijn, en mee inzet op het aanreiken van alternatieven in de weg naar herstel. 

In de afgelopen weken, maanden, jaren… werd ik regelmatig bericht over lotgenoten die de alternatieven niet konden vinden. Daarom Trap ik tegen Grenzen, om bij te dragen aan de alternatieven en ze mee zichtbaar te maken.

Praat, luister, engageer u… want dat kan levens redden!

Heb je vragen over zelfdoding ?
Wens je te praten over zelfdoding ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: