We trappen al 2 maanden en dat bolt!

Ik word er nog telkens stil van… 

Net iets meer dan twee maanden loopt de actie Trappen Tegen Grenzen nu, en ik mag volgende balans opmaken: 250 volgers op Facebook, 213 volgers op Instagram,… en dagelijks blijven we groeien. Een radiobericht, 3 krantenberichten en een regionale TV reportage.
Het wiel van fortuin telt ondertussen € 630. Dankzij de eerste gulle individuele giften, een stevige schenking van wielerteam De Dijkstampers uit de opbrengst van hun plezierige gezellige sportieve quiz en een winderige maar gedenkwaardige social ride naar een voorstelling van Dirk De Wachter.


En dat wiel blijft maar bollen…

Dankzij een intensieve samenwerking met Der Lokomotiv Gravel & Coffee:
Zoals de geschonken opbrengst uit inschrijvingen voor de Gravel&Coffee rides in 2020 die gebeurden tijdens Black Friday. En die hopelijk ook veeltallig zullen volgen tijdens de warmste week. Van alle tickets verkocht tijdens de Warmste Week (16 tot en met 24 december 2019) gaat 10% naar Trappen Tegen Grenzen.
Verder volgt een volledig door mij begeleide Ladies Gravel&Coffee Ride op zondag 8 maart te Diepenbeek i.s.m. Kaffee Cyclette… integraal ten voordele van Trappen Tegen Grenzen. Tussen 1 en 3 mei 2020 kan je tenslotte samen mee op Adventure Bikepacking Weekend. Sociaal, avontuurlijk en gegarandeerd plezier : Stay tuned!

Dankzij Suzy. Binnen CGG De Pont Mechelen, één van mijn werkgevers, verkoopt Suzy zelfgemaakte soep. Zij is ervaringsdeskundige en een zonnetje van een vrijwilliger binnen ons centrum. Volledig op eigen initiatief begon ze soep te maken en te verkopen aan de collega’s ten voordele van Trappen Tegen Grenzen. Ik stel jullie graag aan haar voor in een later bericht op deze Blog. 

Dankzij Geert Pieters, zelfstandig grafisch ontwerper & fotograaf, van WOLF Fotografie. Hij schonk mijn website hosting en vereeuwigde het domein Trappen Tegen Grenzen.  

Langs alle kanten wordt er dus getrapt tegen grenzen… 

En ik ben blij dat we hierdoor stilaan een ‘community’ karakter krijgen. Want een krachtiger signaal dan dat kan je als samenleving toch niet geven ?

Andere initiatieven nog in het vooruitzicht naar 2020 …

Februari 2020 start bestelling van het enige echte Trappen Tegen Grenzen T-shirt. Designed en ecologisch vriendelijk gemaakt  i.s.m. The Vandal 

Zaterdag 8 februari 2020 – Panda Trail Gravel ride – georganiseerd door Kevin, Nick en Glenn volledig ten voordele van Trappen Tegen Grenzen. Deze rit vertrekt in Kaffa Espressobar op de Markt in Peer. Het evenement is terug te vinden via Facebook.

Op zondag 23 februari 2020 een voorstelling van “Fietsen naar herstel” en social ride (op de weg) rond Antwerpen i.s.m. met Bike Project uit Antwerpen. Noteer dus alvast in jullie agenda!

De gulle steun van de pareltjes van zwijnen die jaarlijks zorgen voor de geweldigde 170 km Dirty Boar Gravel Ride en Dirty Boar Bikepacker. Ook bij hen ga ik graag mee in de modder wroeten en de poten uit de mouwen steken.

En nog wat ideeën die broeden en wachten op reacties en samenwerking ….

Ook over de grens wordt er geholpen met trappen…

In Kopenhagen, Denemarken, zal Ole Sorensen van Run Buddy Copenhagen tijdens mijn fietstocht in september giften bij elkaar ‘LOPEN’. Ole is ultra-runner en ziet dat helemaal zitten. Ik stel jullie graag aan hem voor in een later bericht op deze Blog.

In de Eifel, zal Holger Loosen, in de tweede week van mijn tocht het parcours van de Eifel Graveller voor zich nemen. 800 km, 14 000 hm. We zullen Holger kunnen volgen met een life tracker. Hij krijgt deze gratis mee van FollowmyChallenge. Via de website zal Holger het opnieuw opnemen tegen de deelnemers van de Eifel Graveller 2020. Via een ludiek PACMAN-spel zal de race in beeld worden gebracht. Voor dit initiatief verzamelt hij fondsen in t.v.v. Trappen Tegen Grenzen. Ook over Holger zullen jullie nog meer te weten komen in een toekomstig bericht op deze Blog.

Ik had nooit durven dromen van zoveel solidariteit… het maakt mijn winter warm. Het zet alvast een dankbare blik op 2020 … 

Het houdt me in de weer, want ik kan het wel gebruiken in de winter. Omdat ik minder op mijn fiets zat, de korte donkere dagen me te zwaar werden, de contacten verminderde omdat ik mezelf minder goed gemotiveerd kreeg tot actie… was de winter voor mij steeds een nét iets uitdagender periode. Voor velen van ons waarschijnlijk… Maar ik kon echt letterlijk in winterslaap gaan. Soms dagen van meer dan 14 uren slapen… zinloos. Waardoor ik me ook vaak zinloos ging voelen en mijn sociale en maatschappelijke leven soms stilaan wat zinloos werd. Trappen Tegen Grenzen geeft me zin, (sportieve) energie, solidariteit en sociaal contact waar ik zoveel om geef.

Alvast bedankt voor deze eerste twee maanden van Trappen Tegen Grenzen!
En nu op naar 2020 …

Sterren

Sommige schitteren
kort en hevig
Andere stralen
lang en kalm

Sommige verschijnen
uit het niets
Andere steken
we zelf aan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: