Trappen tegen bijwerkingen

Dagelijks slik ik bij het ontbijt dit capsuletje door mijn keel. Aanvankelijk met heel veel tegenzin en twijfel. Uiteindelijk met aanvaarding en een zekere gemoedsrust. Drie keer probeerde ik het weg te laten… maar telkens verloor ik hiermee dat nodige duwtje in de rug. 
Ik blijf er met een dubbel gevoel naar kijken. Echter, net zoals met alles in het leven, is het vaak geen kwestie van wel of niet. Meestal ligt het ergens daar tussenin… Waarom toch ook nog altijd een pilletje? Door gebeurtenissen en zich herhalende omstandigheden, namen mijn lichaam en geest – kort gezegd – een permanente overlevingshouding aan. Mijn natuurlijke angst- en emotieregulatiesysteem werd jarenlang sterk uit evenwicht gebracht.

Je zou kunnen zeggen … het fietsen helpt mijn evenwicht te bewaken en het pilletje geeft me dat noodzakelijke duwtje in de rug.

Medicatie – psychofarmaca – blijft door vaagheid omgeven. Het is helemaal niet zo rechttoe-rechtaan als een paracetamol dat is tegen hoofdpijn. Een ander item binnen het thema psychische kwetsbaarheid dat met heel wat onwetendheid, taboe en twijfel omgeven is.

Over de juiste werking van heel wat psychofarmaca is weinig geweten, alsook over de bekendheid van haar bijwerkingen.

Ik heb nog wel wat geluk… naast wel eens een droge mond, wat spectaculaire dromen en af en toe een algemeen gevoel van duizeligheid… krijg ik regelmatig een bloedneus bij hevige inspanningen en sneller blauwe plekken. 
Van anti-psychotica is echter gekend dat ze vaak leiden tot sterke gewichtstoename, verhoogde kans op diabetes en bewegingsproblemen. Voor heel wat mensen met een psychosegevoeligheid is het een zoektocht naar de juiste medicatie en een heel afwegings- en aanvaardingsproces. 


Daarom Trap ik Tegen Grenzen! Om meer sport- en bewegingsherstel te kunnen bieden en aan te moedigen bij personen met een psychosegevoeligheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: