Waarom ik tegen grenzen trap

Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.

— Albert Einstein.

Leven is als fietsen, zei Einstein. Om het evenwicht te bewaren moet je in beweging blijven. Zelf verloor ik al eens dat evenwicht, en mijn fiets hielp me in het vinden van een soepele cadans. En dat doet die nog steeds. Ik begon met vaak te fietsen om te kunnen leven en ondertussen leef ik om vaak te kunnen fietsen.
Mijn fiets is dus niet alleen mijn favoriete vervoermiddel, maar ook een bron van kracht en evenwicht in mijn eigen confrontatie met een psychische kwetsbaarheid.

Die kracht wil ik nu mee inzetten voor anderen. Voor hen die op zoek zijn naar een soepele cadans in het leven, maar hierbij tegen heel wat grenzen aanbotsen.
Ik wil TRAPPEN TEGEN die GRENZEN!

Ik trap voor mensen met een psychosegevoeligheid. Zij botsen tegen heel wat grenzen. Psychose is één van de meest gestigmatiseerde psychische aandoeningen. Het taboe is zeer groot.
Heel wat mensen met een psychosegevoeligheid raken dan ook makkelijk in isolement. Ze verliezen de aansluiting met het sociale leven. Sociaal contact en beweging betekenen echter een belangrijke ondersteuning in ieders herstelproces.

UilenSpiegel vzw organiseert lotgenotengroepen voor personen met een psychosegevoeligheid, en dit op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Lotgenotengroepen hebben een zeer positief en ondersteunend effect voor deze mensen. UilenSpiegel vzw is een kleine groeiende vereniging, en om deze groepen te kunnen (blijven) organiseren en kwalitatief te versterken zijn heel wat middelen nodig.
Met meer financiële middelen zouden er bijvoorbeeld fietstochten georganiseerd kunnen worden voor personen met een psychosegevoeligheid om hen mee op weg te zetten naar een soepele cadans en evenwicht.

Daarom wil ik TRAPPEN TEGEN GRENZEN…

Trappen tegen stigmatiserende grenzen
Trappen tegen financiële grenzen
Trappen tegen sociale grenzen

Foto door Jo Emmers al fietsend langs de GR 5 in de Belgische Ardennen 2019

4 gedachten over “Waarom ik tegen grenzen trap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: